Επανέκδοση των «Κρητικών Χρονικών»

Από την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Σας ανακοινώνουμε την επανέκδοση από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, εντός του έτους 2011, του επιστημονικού περιοδικού Κρητικά Χρονικά που ίδρυσε στα 1947 ο Ανδρέας Γ. Καλοκαιρινός, σε συνέχεια του τόμου Λ΄ (1990).

Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού απαρτίζεται από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΙΜ (Αλέξης Καλοκαιρινός, Γιάννης Περτσελάκης, Λένα Τζεδάκη-Αποστολάκη, Μανόλης Δρακάκης, Κλαίρη Μιτσοτάκη, Μαρίνα Δετοράκη, Γιώργος Νικολακάκης), με τη συνδρομή επιστημονικής επιτροπής κριτών την οποία απαρτίζουν οι:

Όλγα Γκράτζιου, Θεοχάρης Δετοράκης, Ελισάβετ Ζαχαριάδου, Στέφανος Κακλαμάνης, Κάλλια Καλλιατάκη, Κατερίνα Κόπακα, Γιάννης Μαυρομάτης, Σωκράτης Πετμεζάς, Αλέξης Πολίτης, Γιάννης Σακελλαράκης, Νίκος Σταμπολίδης, Άγγελος Χανιώτης, Νίκος Χατζηνικολάου και Alfred Vincent.

Το περιοδικό θα κυκλοφορεί σε ετήσια βάση. Θα δημοσιεύει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά σε θέματα κρητικής ιστορίας, αρχαιολογίας, λογοτεχνίας και πολιτισμού με χρονική αναφορά από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το 1940. Θα δέχεται, επίσης, βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε εργασίες προς δημοσίευση στον 31ο τόμο (2011) των Κρητικών Χρονικών ως την 30η Νοεμβρίου 2010.

Διεύθυνση αποστολής:
cretica.chronica@ekim.gr

2 comments

  1. Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της επανέκδοσης των «Κρητικών Χρονικών». Το Ηράκλειο, το Μεγάλο μας Κάστρο, δεν ήταν ποτέ μόνο τόπος επικερδούς εμπορίου και χρήματος.Παρήγαγε Πνεύμα και μεταλαμπάδευσε Πνεύμα ακόμα και σε χρόνους θολούς, σκλαβωμένους και άγριους γενικά. Το ίδιο συνεχίζει και στα χρόνια μας. Η επανέκδοση των «Κρητικών Χρονικών» είναι άλλη μιά απόδειξη της ζώσας Πνευματικής Παράδοσης του Ηρακλείου και μπράβο στους συντελεστές.΄Ενα ανιδιοτελές μπράβο από κάποιον από καιρό εκτός Ηρακλείου Ηρακλειώτη. Καλή συνέχεια και καλή τύχη ! Ιωάννης Α. Μελισσείδης, δρ Νομικής – συγγραφέας, Αθήνα 10 Αυγούστου 2010

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s