Δ ́ συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (Γρανάδα, 10-12 Σεπτεμβρίου 2010)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΕΝΣ)

EUROPÄISCHE GESELLSCHAFT FÜR NEOGRÄZISTIK

EUROPEAN SOCIETY OF MODERN GREEK STUDIES

www.eens.org

Δ ́ συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (Γρανάδα, 10-12 Σεπτεμβρίου 2010)

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (Φιλοσοφική Σχολή), το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδα και την Ισπανική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών οργανώνει το Δ ́ πανευρωπαϊκό συνέδριο νεοελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα από τις 10 ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2010 (άφιξη των συνέδρων την 9η και αναχώρηση τη 13η Σεπτεμβρίου).

Θέμα του Δ ́ συνεδρίου:

Ταυτότητες στον ελληνικό κόσμο (από το 1204 έως σήμερα)
Επιμέρους θεματικές ενότητες ορίζονται:
1. Εθνοτικές/εθνικές ταυτότητες.

2. Πολιτικές ταυτότητες

3. Θρησκευτικές ταυτότητες

4. Ταυτότητα και φύλο

5. Ταυτότητα και γλώσσα

6. Ταυτότητες στη λογοτεχνία

7. Πολιτικές συγκρότησης συλλογικής ταυτότητας (πολιτισμικές ταυτότητες, τοπικές ταυτότητες, ταυτότητα και μετανάστευση, διαχείριση παρελθόντος, ταυτότητα και Εκπαίδευση, ταυτότητα και μέσα ενημέρωσης, ταυτότητα και κινηματογράφος, ευρωπαϊκή ταυτότητα)

Δήλωση συμμετοχής
Ως τελευταία ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο με ανακοίνωση ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2009. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν ανυπερθέτως ως την ημερομηνία αυτή την αίτησή τους με το ακόλουθο ηλεκτρονικό πρόγραμμα (βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της ΕΕΝΣ). Αιτήσεις που δεν θα υποβληθούν με το ηλεκτρονικό αυτό πρόγραμμα, για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατόν να ληφθούν υπόψη:

http://2010.eens-congress.eu

Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης θα είναι είκοσι λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος δέκα λεπτών για συζήτηση που ενδέχεται να ακολουθήσει.

Γλώσσες του συνεδρίου: Δεν υπάρχει περιορισμός γλώσσας.

Η εγγραφή στο Συνέδριο καθορίζεται στο ποσό των 40.- ευρώ για τους συναδέλφους που κατέχουν πανεπιστημιακή ή άλλη θέση εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιστημονικής Επιτροπής θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος-επιστολή σχετικά με τα πρακτικής φύσεως θέματα.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών απευθύνεται στους νεοελληνιστές, και ιδιαίτερα στους νέους ερευνητές και ερευνήτριες, από διάφορες ειδικότητες (αρχαιολόγους, γλωσσολόγους, ιστορικούς, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, νομικούς και φιλολόγους) και τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή στο Δ ́ συνέδριο της ΕΕΝΣ με θέματα που προάγουν τη (συγκριτική) μελέτη του ελληνικού κόσμου στη διαδρομή του από το 1204 ως σήμερα.

Κύριοι στόχοι της ΕΕΝΣ είναι: με την πραγματοποίηση του Δ ́ συνεδρίου να προωθηθεί η συνεργασία των ειδικών στα επιμέρους αντικείμενα έρευνας και διδασκαλίας των νεοελληνικών σπουδών σε παγκόσμιο επίπεδο, και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ερευνητές και ερευνήτριες να παρουσιάσουν την εργασία τους και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΝΣ.

Όλη η εγκύκλιος σε μορφή PDF: EENS Εγκύγκλιος Δ Συνεδρίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s